14 Nis 2015

Ekşi Mayalı Pankek

En en en sonunda tam olarak aradığımız gibi bir pankek bulduk :)

Malzemeler:
500ml -2 cup krep hamuru kıvamında ekşi maya (bir gece önceden hazırlanır)
2-3 kaşık ev yoğurdu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karbonat (küçük bir kapta 1çay kaşığı su ile eritin)
1-2 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı olarak başka tatlandırıcılar kullanabilirsiniz)
2-3 yemek kaşığı bitkisel yağ(zeytinyağı kullandım)
2 yumurta
Bir tutam Kaya veya deniz tuzu

Akşam yatmadan önce Ekşi mayanızdan bir kahve fincanı kadar alın ve krep kıvamında yaklaşık 500ml (2cup) olacak şekilde besleyin.  Ben 1 litrelik kavanoz kullandım. Kapağını kapatın ve buzdolabına kaldırın.

Sabah uyandığınızda ilk iş mayanızı dolaptan çıkarın ve derin bir karıştırma kasesine dökün ve 2-3 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın. Yarım saat kadar beklemesi yeterli olacaktır.





 Bu esnada ayrı bir kapta yumurtalar , bal, yağ ve tuzu çırparak karıştırın. Bu karışımı ekşimaya üzerine dökün ve iyice karıştırın. Son olarak erimiş karbonatı ekleyin ve iyice karıştırın. Köpük gibi bir görüntü elde edeceksiniz. İşte pankek hamurunuz hazır.





İyice ısıttığınız tavayı ilk pankekler için bir çay kaşığı ısıya dayanıklı yağ ile yağlayın. Hamuru kepçe yardımıyla tavaya küçük porsiyonlar halinde dökün ve üzerinde birçok baloncuk olup patlayana kadar çevirmeyin.(ocağınız ortanın biraz üzerinde açık olsun) iki taraf istediğiniz renge geldiğinde tavadan alın.

Meyveler, bal, çikolata, kuruyemişler gibi birçok gıda ile tüketebilirsiniz.

Süslenmiş ve hatta tabağa konmuş şekilde fotoğrafını çekmek isterdim fakat o kadar hızlı bitti ki buna fırsatım olmadı :D





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder